Foto: AFP/Scanpix
Teroristiskā organizācija "Al Qaeda" Arābijas pussalā otrdien izplatījusi video, kurā aicina veikt "vientuļo vilku" uzbrukumus ASV, Francijā un citās "neticīgo" valstīs.

Džihādistu novērotāju grupa "SITE Intelligence" vēsta, ka video uzslavēts šāvējs, kas tiek vainots pagājušā mēneša uzbrukumā ASV armijas rekrutēšanas centriem Tenesī štatā. Viņš nogalināja četrus jūras kājniekus un vienu karaflotes jūrnieku.

"Al Qaeda" Arābijas pussalā pārstāvis Khalids Umars Batarfi deviņu minūšu garajā video nosoda "Ameriku Franciju un citas neticīgo valstis," vēsta "SITE Intelligence".

"Un tāpat kā jūs ierobežojat izteiksmes brīvību un sodāt tos, kas iet pret šīm robežām, tāpat mūsu rokās ir sodīt tos, kuri pārkāpju mūsu robežas un svētumus," sacīja Batarfi, kurš aprīlī tika atbrīvots no Jemenas cietuma.

Uzslavējot 24 gadus veco Mahmudu Jusufu Abdulazīzu, kas veica uzbrukumu Tenesī štatā 16.jūlijā, viņš uzsvēra, ka uzbrukums notika ASV sirdī.

"Viņš iekļuva bāzē, nogalinot un ievainojot amerikāņu jūras kājniekus, svētītā džihāda operācijā," teica Batarfi.

Abdulazīzs tika nogalināts notikuma vietā, visticamāk, policijas atbildes ugunī, liecina Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) informācija. FIB izmeklē incidentu kā teroristu uzbrukumu.

Batarfi arī ieteica potenciālajiem "vientuļajiem vilkiem" vērsties pie "Al Qaeda" Arābijas pussalā žurnāla angļu valodā "Inspire", lai saņemtu palīdzību plānošanā un uzbrukuma sagatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!