Foto: AFP/Scanpix

Patvēruma meklētājs no Eritrejas, kuram draud izraidīšana no Zviedrijas, ir atzinies šonedēļ "Ikea" veikalā izdarītajā divkāršajā slepkavībā, paziņoja viņa advokāts.

"Šis vīrietis ir atzinies abās slepkavībās," Zviedrijas ziņu aģentūra TT citēja advokāta Pēra Ingvara Ekblada ceturtdien teikto.

Zviedrijas mediji trešdien ziņoja, ka 36 gadus vecajam eritrejietim bija izdots orderis par viņa izraidīšanu uz Itāliju. Dienu pirms Zviedrijas vidienes pilsētā Vesterosā notikušā uzbrukuma viņš bija ticies ar imigrācijas ierēdņiem šajā pilsētā, lai apspriestu savu lietu.

Novērošanas kameru ierakstā redzams, ka vairākas sekundes pirms slepkavības vīrietis paķēra divus nažus virtuves piederumu nodaļā un pēc tam ar tiem uzbruka abiem upuriem – 55 gadus vecai sievietei un viņas 28 gadus vecajam dēlam, ziņoja laikraksts "Aftonbladet".

Uzbrukums beidzās, kad slepkava sev iedūra vēderā. Pēc tam eritrejietis tika aizvests uz slimnīcu, kur viņš neilgu laiku bija komā.

Otrs aizdomās turētais ir 23 gadus vecs patvēruma meklētājs no Eritrejas, kurš tika aizturēts autobusu pieturā pie šī veikala, bet viņš noliedz jebkādu saistību ar šo uzbrukumu.

Abi aizdomās turētie dzīvojuši vienā patvēruma meklētāju uzņemšanas centrā, kas atrodas apmēram 50 kilometrus no Vesterosas.

Zviedrijā dzīvo apmēram 18 tūkstoši Eritrejas pilsoņu, bet ir gaidāms, ka viņu skaits ievērojami pieaugs tuvāko gadu laikā.

Pērn patvērumu Zviedrijā pieprasīja 11,5 tūkstoši Eritrejas pilsoņu. 2015.gada pirmajos septiņos mēnešos patvērumu Zviedrijā pieprasīja 4,2 tūkstoši Eritrejas pilsoņu, un šīs valsts pilsoņi veido otru lielāko patvēruma pieprasītāju grupu Zviedrijā pēc Sīrijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!