Foto: Reuters/Scanpix
Lielākā daļa sīriešu bēgļu Vācijā ieradušies, pametot savu valsti bailēs par savu dzīvību, un vēlas atgriezties mājās, kad tur būs droši, liecina jaunas aptaujas rezultāti.

Bruņotais konflikts bijis galvenais iemesls, kādēļ sīrieši pametuši savu valsti - to atzinuši 92% no 889 aptaujātajiem šīs valsts bēgļiem, žurnālistiem pavēstīja Vācijas-Sīrijas labdarības organizācija "Adopt a Revolution" Berlīnē.

Tikai 8% aptaujāto norādījuši, ka vēlas palikt Vācijā ilgtermiņā.

"Adopt a Revolution" preses sekretārs Eliass Perabo sacīja, ka rezultāti skaidri atklāj - sīrieši vēlas atgriezties, taču galvenais nosacījums ir diktatora Bašara al Asada aiziešana.

Vairāk nekā divas trešdaļas bēgļu - 70% - norādījuši, ka par konfliktu viņu valstī atbildīgs ir Asads, bet 32% vainojuši teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

"Vācijas valdībai un Eiropas Savienībai jāsaprot, ka galvenais iemesls bēgšanai no Sīrijas ir Asads un viņa mucu bumbas, un attiecīgi jāveido sava politika," norādīja Zaļās partijas līderis Džems Ezdemirs.

"Mums ir jāizbeidz "Islāma valsts" brutālais terors reģionā, bet, kamēr Sīrijā valdīs Asads, valstī stabila miera nebūs," uzsvēra Ezdemirs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!