Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) plāns par patvēruma meklētāju pārvietošanu no Grieķijas un Itālijas uz citām ES valstīm var apstāties tikai divas nedēļas pēc tā īstenošanas uzsākšanas, ja dalībvalstis nepildīs savas saistības, otrdien sacīja ES avots.

Īstenojot shēmu par 160 000 patvēruma meklētāju izmitināšanu ES dalībvalstīs, no Itālijas šonedēļ uz jaunām mītnes zemēm paredzēts nogādāt 100 imigrantus, sacīja avots.

Atbilstoši plānam, kas, neraugoties uz četru Austrumeiropas valstu opozīciju, pagājušajā mēnesī tika pieņemts Briselē, līdz šim jaunās dzīves vietās nogādāti tikai 19 eritrieši, kas 9. oktobrī tika pārvesti no Itālijas uz Zviedriju.

"Līdz ar aptuveni 100 cilvēku pārvietošanu šonedēļ no Itālijas pieejamās vietas būs teju vai beigušās, vienlaikus pieteikumu skaits turpina pieaugt," sacīja avots, kurš vēlējās palikt anonīms.

"Izveidosies sastrēgums, ja dalībvalstis nesolīs vietas tā, kā viņas apņēmās darīt," piebilda avots.

Līdz šim vienīgi Austrija, Francija, Vācija, Luksemburga, Spānija un Zviedrija piedāvājušas patvēruma meklētājiem vietas, kur viņi var tikt izmitināti nekavējoties, norādīja avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!