Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievija un Baltkrievija plāno stiprināt savu militāro sadarbību, izveidojot jaunu militāru organizāciju, vēsta "Deutsche Welle".

Tuvāko divu gadu laikā tiks izveidots organizācijas aizsardzības mehānisms pret bruņotiem uzbrukumiem. Šāds projekts uzsākts pēc Krievijas un Baltkrievijas aizsardzības ministriju pārstāvju tikšanās.

Pēc diviem gadiem Krievija un Baltkrievija aizvadīs kopīgas stratēģiskās mācības "Rietumi-2017", kas notiks Krievijas un Baltkrievijas poligonos.

Abu valstu amatpersonas uzskata, ka šāda organizācija nepieciešama pēc NATO aktivitātēm netālu no Krievijas robežas. Vēl tiks apspriesta kopīga ārējo robežu apsargāšana un vienotas reģionālas pretgaisa aizsardzības sistēmas izveidošana Baltkrievijā.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu uzsvēris, ka Krievijas un Baltkrievijas militārās integrācijas process ir neatgriezenisks.

Baltkrievijā jau atrodas divi Krievijas militārie objekti - radaru stacija un komunikāciju centrs. Jau vēstīts, ka iepriekš Vladimirs Putins vēlējās Baltkrievijā izveidot Krievijas gaisa spēku bāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!