Foto: Reuters/Scanpix
Ar zobenu bruņotais uzbrucējs, kurš Zviedrijas dienvidrietumu pilsētā Trollhetenā nogalināja divus un ievainoja vēl divus cilvēkus, un kuru sašāva policija, ir miris no ievainojumiem, paziņoja policija.

"Uzbrucējs ir miris," žurnālistiem teica izmeklētājs Tords Haraldsons.

Jau ziņots, ka vīrietis, kura seju sedza maska, ar zobenu nogalināja divus un ievainojis vēl divus cilvēkus, bet uzbrucēju sašāva policija.

Policijas sašautais uzbrucējs bija kritiskā stāvoklī un viņam veikta operācija, tomēr dažas stundas vēlāk viņš nomira. Slimnīcā arī tika nogādāti trīs uzbrukumā ievainotie - 11 un 15 gadus veci zēni, kā arī skolotājs. Viens no zēniem slimnīcā nomira.

Pēc policijas sniegtajām ziņām, nogalinātais ir skolotājs, savukārt uzbrucējs bija 21 gadu vecs. Policija viņu ir identificējusi un konstatējusi, ka viņš agrāk nav izdarījis likumpārkāpumus, taču sīkāku informāciju nesniedz.

Tomēr ziņu aģentūra vēstīja, ka videoapmaiņas vietnē "YouTube" uzbrucējs ievietojis videomateriālus, kuros slavināta nacistiskā Vācija un tās līderis Ādolfs Hitlers, kā arī pausta kritiska nostāja par islāmu un imigrāciju Zviedrijā.

Skolā, kurā notika uzbrukums, mācījās daudz nesen ieradušos imigrantu bērni.

Skolēni stāstīja, ka viņi sākumā gribējuši nofotografēties ar vīrieti, kuram bijusi "Zvaigžņu karu" maska un zobens, taču viņš sācis durt apkārtējiem ar zobenu. Pēc policijas sniegtās informācijas, uzbrucējam bijuši arī vairāki naži.

Policija deva rīkojumu visiem skolā esošajiem cilvēkiem to atstāt. Šajā skolā ir pavisam 400 audzēkņu sešu līdz piecpadsmit gadu vecumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!