Zviedrijas policija sašāvusi maskētu vīrieti, kurš uzbrukumā ar zobenu skolā valsts rietumos nogalinājis divus un ievainojis vēl vairākus cilvēkus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrucējs skolā Trolhetanā ievainojis divus skolēnus un divus skolotājus. "Dažiem no viņiem ir smagas traumas un viņi tiek operēti," atklāja vietējās slimnīcas runasvīrs Niklass Klaesons.

Vēlāk paziņots, ka viens pieaugušais miris notikuma vietā, bet vēlāk slimnīcā miris arī viens no ievainotajiem zēniem. Cietušie skolnieki ir 11 un 15 gadus veci.

Sašautais uzbrucējs atrodas smagā stāvoklī un tiekot operēts.

Notikuma vietā ieradies liels skaits policistu un valdot "haoss", raksturo vietējā laikraksta TTELA fotogrāfs. Skolēni kliegdami bēguši no ēkas.

Uzbrukums noticis skolas ēdināšanas zonā, informē policija. Pavisam mācību iestādē zinības apgūstot 400 jauniešu.

Kāds skolas audzēknis Zviedrijas televīzijas kanālam pastāstīja, ka sākumā skolēni uzbrukumu uztvēruši par joku. "Viņam bija maska, melnas drēbes un garš zobens," stāstīja skolēns.

Kāds cits aculiecinieks stāstījis, ka uzbrucējam bijusi "Zvaigžņu karu" maska, papildina BBC.

Uzbrucējs ir 21 gadu vecs vīrietis un viņam līdzi bija vairāk par vienu ieroci, tai skaitā "vismaz viens nazim līdzīgs objekts", norāda policijas pārstāvis Tomass Fuksborgs.

"Slepkava sāka mani vajāt, es ieskrēju citā klasē. Ja es nebēgtu, es būtu noslepkavots. Es esmu ļoti nobijies. Visi te ir nobijušies," laikraksts "The Local" citē skolēnu, kurš redzējis, kā uzbrucējs sadur skolotāju.

Zviedrijas premjerministrs Stefans Lefvens paziņoja, ka šī "Zviedrijai ir melna diena".

Uzbrukumi skolās Zviedrijā ir retums. Šis ir pirmais incidents kopš 1961. gada, kad skolā netālu no Gēteborgas tika nošauts viens un ievainoti seši cilvēki.

Trolhetana ir industriāla pilsēta Zviedrijas rietumos, kas atrodas aptuveni 75 kilometrus uz ziemeļiem no Gēteborgas – valsts otras lielākās pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!