Foto: Reuters/Scanpix

Vācijā otrdien par nemiernieku rekrutēšanu "Daesh" un militārā aprīkojuma piegādi Sīrijai arestēts islāma sludinātājs, atsaucoties uz Vācijas Federālo prokuratūru, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

35 gadus vecais Svens Lau tiek turēts aizdomās par vāciešu rekrutēšanu nemiernieku grupējumam Sīrijā. Kā liecina prokuratūras paziņojums, ir pamats domāt, ka viņš divus Vācijas valstspiederīgos jau ir rekrutējis.

Islāma sludinātājs ar rekrutēšanu nodarbojies Vācijas pilsētā Diseldorfā un vietās ap pilsētu.

Militāro aprīkojumu Sīrijas nemiernieku grupējumam "Deash" sūtījis, uzdodot par humāno palīdzību.

Kā skaidroja Vācijas iekšlietu ministrs Ralfs Jēgers, Lau tiek uzskatīts par vadošo līderi starp Vācijas salafistu grupām, kas nodarbojas ar jauniešu iesaistīšanu džihādistu grupējumos Irākā un Sīrijā, skaidro ziņu aģentūra "Reuters".

Vairāki simti vāciešu kopš 2012. gada ir pievienojušies teroristiskajam grupējam "Deash", iepriekš paziņoja Vācijas Iekšlietu ministrija.

Kā ziņots, Vācijas Bundestāgs decembra sākumā ar pārliecinošu balsu pārsvaru atbalstīja tiešu iesaistīšanos cīņā pret teroristisko grupējumu "Daesh" Sīrijā, tādējādi atsaucoties uz Francijas lūgumu sniegt tai palīdzību pēc Parīzes teroraktiem.

Tomēr nedēļu pēc tam, kad Vācijas Bundestāgs apstiprināja, ka valsts iesaistīsies cīņā ar teroristisko grupējumu Sīrijā, ASV lūdza pēc papildu militārās palīdzības cīņā ar "Daesh".

Vācija cīņai ar teroristisko grupējumu "Daesh" līdz gada beigām uz Tuvajiem Austrumiem varētu nosūtīt 1200 karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!