Krievijas Izmeklēšanas komisija otrdien par Kremļa kritiķa Borisa Ņemcova slepkavības pasūtītāju nosaukusi Čečenijas prezidentam Ramzanam Kadirovam pakļautā bataljona "Sever" kaujinieku Ruslanu Muhudinovu, vēsta telekanāls "Dožģ".

Vēl pieciem čečeniem, kas aizturēti pēc Ņemcova slepkavības – Zauram Dadajevam, Anzoram un Šadidam Gibaševiem, Temiralnam Eskerhanovam un Hamzatam Bahajevam tiks oficiāli izvirzītas apsūdzības šajā noziegumā, teikts Izmeklēšanas komisijas paziņojumā.

Tikmēr par slepkavības pasūtītāju nosauktā Muhudinova lieta tiks izdalīta atsevišķā tiesas procesā. Kadirova bataljona kaujinieks vēl nav noķerts.

Saskaņā ar izmeklēšanas versiju Muhudinovs slepkavības izpildītājiem nodevis automašīnu, kas izmantota noziegumā, un pistoli. Tāpat viņš par Ņemcova nogalināšanu solījis samaksāt 15 miljonus rubļu (212 tūkstoši eiro).

Ņemcova ģimenes advokāts Vadims Prohorovs "Dožģ" telekanālam gan pauž neticību versijai, ka Muhudinovs bijis īstais slepkavības pasūtītājs.

"Muhudinovs patiešām ir viens no organizatoriem, bet nosaukt viņu par pasūtītāju ir vai nu Markina kunga [Izmeklēšanas komisijas pārstāvis Vladimirs Markins] jaungada joks, vai Izmeklēšanas komisijas jaungada dāvana valsts vadībai, vai personīgi Ramzanam Kadirovam," stāsta jurists.

Opozīcijas politiķis Boriss Ņemcovs tika nošauts vēlu 27. februāra vakarā Maskavas centrā netālu no Kremļa. Slepkava politiķi no aizmugures vairākas reizes sašāvis un pametis notikuma vietu pelēkā ZAZ "Chance" automašīnā, uzskata izmeklētāji.

Opozīcijas atbalstītāji Ņemcova slepkavībā vainoja Kremli, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu. Savukārt Borisa Ņemcova meita Žanna pieprasīja slepkavības lietā nopratināt Čečenijas prezidentu Ramzanu Kadirovu, ar kura drošības spēkiem bijuši saistīti vairāki par slepkavību aizdomās turētie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!