Lībijas ziemeļos pirmdien notika džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") uzbrukumi naftas rūpniecības pilsētām, bet tos atvairīja starptautiski atzītajai valdībai lojālā armija, paziņoja armijas amatpersona.

Džihādisti vispirms sarīkoja spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu armijas kontrolpunktam pie Sidras pilsētas ieejas, nogalinot divus karavīrus, paziņoja armijas pulkvedis Baširs Budfira.

"Mums uzbruka apmēram 10 "Daesh" piederošu automašīnu kolonnna" ar spridzinātājiem pašnāvniekiem, sacīja pulkvedis.

"Pēc tam viņi (džihādisti) sāka uzbrukumu no dienvidiem Raslanufas pilsētai, bet viņiem neizdevās tajā iekļūt," sacīja Budfira.

"Daesh" jau vairākas nedēļas ir mēģinājusi virzīties uz austrumiem no grupējuma kontrolētās piekrastes pilsētas Sirtes, lai sasniegtu Lībijas "naftas pusmēnesi" un naftas termināļus Sidras un Raslanufas pilsētās.

Pirmdien bruņoto sadursmju laikā aizdegās 420 tūkstošu barelu liels naftas rezervuārs Raslanufā (attēlā), paziņoja Lībijas naftas rūpniecības amatpersona.

Džihādisti ir paplašinājuši savu ietekmi Lībijā, izmantojot valstī valdošo haosu pēc diktatora Muammara Kadafi gāšanas un nogalināšanas nemieros 2011.gadā.

Pirmdien notikušais uzbrukums Sidrai un Raslanufai ir pirmais šāda veida uzbrukums, kopš "Daesh" pērn jūnijā ieņēma Kadafi dzimto pilsētu Sirti.

Pirms šī uzbrukuma grupējums pārņēma kontroli pār Bendžavadas pilsētu 150 kilometrus uz austrumiem no Sirtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!