Foto: AP/Scanpix
Vācijas varasiestādes otrdien saņēmušas vēl astoņus jaunus iesniegumus par Jaungada naktī Ķelnē, Vācijas rietumdaļā, pastrādātajiem noziegumiem.

Kopējais iesniegumu skaits sasniedzis 561, salīdzinot ar 553 pirmdien, sacīja prokurors Ulrihs Brēmers. Iepriekš policija kļūdaini ziņoja, ka iesniegumu skaits dienas laikā pieaudzis par 100 un sasniedzis 653.

Līdz šim varasiestādes veikušas izmeklēšanu par 12 vīriešu darbībām saistībā ar apsūdzībām sīkos noziegumos, piemēram, zādzībās. Pieci no viņiem apcietināti.

Ķelnes policijas pārvalde iepriekš ziņoja par 20 aizdomās turamajiem.
Tiesa gan, policijas pārvaldei vairs nav primārās jurisdikcijas šajās lietās, ņemot vērā kritiku, ko tā izpelnījusies ar līdzšinējiem soļiem.

Kā norāda sievietes, kas iesniegušas sūdzības, noziegumi 31.decembrī bija daudz nopietnāki - sievietes, kas nav spējušas paglābties no aptuveni 1000 vīriešu lielā pūļa, apgrābstītas, varmākas viņiem seksuāli uzmākušies, bijuši izvarošanas gadījumi.

Visi vīrieši, pret kuriem sākta izmeklēšana, ir iebraucēji no Ziemeļāfrikas.

Brēmers otrdien atteicās atklāt, cik daudzi vīrieši ir nopratināti. Viņš arī neatklāja, cik daudzi no iesniegumiem ir par seksuāla rakstura noziegumiem.

Pirmdien, kad iesniegumu skaits vēl bija 553, 45% iesniegumu bija par seksuāla rakstura noziegumiem.

Ķelnē Jaungada naktī pieredzētie masveida seksuāla rakstura uzbrukumi sievietēm, policijas bezspēcība un valsts lielāko mediju centieni noziegumus noklusēt Vācijas sabiedrībā izraisījuši šoku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!