Foto: F64

Īstais apdraudējums Eiropai ir ne tik daudz arābu imigranti, cik pašu rietumnieku gļēvums, pirmdien laikrakstā "Diena" publicētā intervijā min režisors Alvis Hermanis.

Komentējot seksuālos uzbrukumus Jaungada svinību laikā Ķelnē, Hermanis klāsta, ka šajā pilsētā ir veidojis trīs izrādes un labi pārzina pilsētas centra lokāciju.

Lai arī tiek teikts, ka uzbrukumi sievietēm notika pie centrālās dzelzceļa stacijas, var arī teikt, ka tas notika pie Doma katedrāles, kas atrodas pie tā paša laukuma, min Hermanis.

"Tas ir simboliski spēcīgāk, ka visa šī sieviešu pazemošana notika pie viena no Eiropas kristiešu simboliem...," viņš norāda.

Hermanis atzīst, ka nevēlas runāt par musulmaņu īpatnībām, taču vērš uzmanību uz to, ka "cilvēki paši zina, kā musulmaņu sabiedrībā ir aprakstītas sievietes, jo īpaši "neticīgās" sievietes".

"Es tikai gribu teikt, ka īstais apdraudējums Eiropai ir ne tik daudz šie arābu imigranti, cik pašu rietumnieku gļēvums. Kā mēs zinām, jebkurā zaļumballē vīrieši būtu šo lietu nokārtojuši un savas sievietes aizstāvējuši. Vācijas sabiedrība ir veidota tāda, ka viņu vīrieši vairs negrib aizstāvēt savas sievietes," uzsver režisors.

Hermaņa vērtējumā arī Vācijas policijas rīcība skaidrojama ar tp pašu "pārprasto politkorektumu". "Politiķiem Vācijā stipri ir jādomā, kā no šīs putras tagad tikt ārā. Es vēlreiz saku: sabiedrība Vācija pašlaik strauji radikalizējas. Jo, saproti, mums Latvijā notikušais ir lielā mērā kaut kas abstrakts, savukārt viņiem tas ir ļoti personisks," saka Hermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!