Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Savienība (ES) vēl uz sešiem mēnešiem pagarinās sankcijas pret tiem Krievijas un Ukrainas pilsoņiem, kas saistīti ar Maskavas agresiju pret kaimiņvalsti, trešdien pavēstīja avoti ES.

"Sankcijas - ceļošanas ierobežojumi un īpašumu iesaldēšana - pret 146 personām un 37 organizācijām ir pagarinātas līdz septembrim," pēc dalībvalstu diplomātu sanāksmes aģentūrai AFP pastāstīja kāds avots Briselē.

Paredzēts, ka sankciju pagarināšana oficiāli tiks apstiprināta dalībvalstu iekšlietu ministru sanāksmē, kas ceturtdien notiks Briselē.

Pēc Ukrainai piederošās Krimas aneksijas ES 2014.gadā noteica sankcijas pret Krievijas un Ukrainas pilsoņiem par Ukrainas suverenitātes un teritoriālās vienotības graušanu.

Šīs sankcijas pēdējoreiz tika pagarinātas pērnā gada septembrī. Toreiz sarakstā bija 149 fiziskās personas un 37 juridiskās personas. Kopš tā laika trīs sarakstā esošie cilvēki ir miruši, tostarp Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) priekšnieks Igors Serguns.

Šīs sankcijas skar vairākus Krievijas valdības locekļus, politiķus, parlamenta deputātus, uzņēmējus, augsta ranga amatpersonas, anektētās Krimas un pašpasludināto Luhanskas un Doņeckas tautas republiku vadītājus.

Sankcijas attiecas arī uz dažiem Krievijas un Krimas uzņēmumiem un organizācijām, kā arī uz Luhanskas un Doņeckas "tautas republikās" esošajiem kaujinieku grupējumiem.

Sankcijas paredz bankas kontu iesaldēšanu un iebraukšanas liegumu ES.

ES arī turpinās sankcijas pret 16 bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča valdīšanas laika amatpersonām, kuras piesavinājušās valsts līdzekļus.

Decembrī ES jau pagarināja pret atsevišķiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem vērstās sankcijas, atzīstot, ka Minskas pamiera vienošanās nosacījumi pilnībā nav izpildīti.

Arī ASV prezidents Baraks Obama uz gadu pagarinājis Krievijai noteiktās sankcijas par agresiju Ukrainā, teikts paziņojumā Baltā nama mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!