Foto: AP/Scanpix
Bulgārijā piektdien notikušas armijas un policijas mācības, gatavojoties iespējamam nelegālo imigrantu masveida pieplūdumam, pavēstīja Aizsardzības ministrija.

Pie Maķedonijas robežas sakoncentrēti armijas karavīri un specvienību policisti.

"Mēs cenšamies uzlabot sadarbību, lai tiktu galā ar migrācijas krīzi," sacīja aizsardzības ministrs Nikolajs Nenčevs.

Mācības sarīkotas ar mērķi optimizēt īstenojamos pasākumus gadījumā, ja imigranti izlauzīsies cauri robežai, kā arī, lai iebiedētu cilvēku kontrabandistus, savukārt norādīja Iekšlietu ministrija.

Bulgārija sākusi gatavoties nelegālo imigrantu masveida pieplūdumam, ņemot vērā, ka tiek slēgts tā dēvētais Balkānu maršruts.

Uz robežas ar Turciju Bulgārija jau uzslējusi dzeloņdrāšu žogu 95 kilometru garumā. Šajā robežas posmā izvietoti aptuveni 2000 policistu.

Pērn Eiropā ieradās 1,2 miljoni nelegālo imigrantu - pārsvarā no Afganistānas, Irākas un Sīrijas. No Turcijas Grieķijā šogad ieradušies jau 135 000.

Lielākā nelegālo imigrantu daļa necenšas palikt pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz - Itālijā vai Grieķijā -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Nelegālo imigrantu vidū tikai 30% ir Sīrijas kara bēgļi, pārējie ir ekonomiskie imigranti, decembrī atzina Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!