Vācija maija vidū varētu atcelt pērn ieviesto pagaidu robežkontroli, ja migrantu pieplūdums turpinās samazināties, otrdienas vakarā paziņoja iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs.

"Mēs nepagarināsim robežkontroli pēc 12. maija, ja šie skaitļi paliks tik mazi," ministrs pavēstīja Austrijas nacionālajai raidsabiedrībai ORF, atsaucoties uz migrantu, kas ierodas Vācijā, skaita kritumu pēc galvenā Balkānu migrācijas maršruta slēgšanas.

De Mezjērs nāca klajā ar šiem izteikumiem pēc Austrijas un Vācijas iekšlietu ministru tikšanās Vīnē.

Vācija ieviesa pagaidu robežkontroli uz robežas ar Austriju pagājušā gada septembrī, kad Vācijā no Austrijas katru dienu ieradās vairāk nekā 10 tūkstoši migrantu un bēgļu.

Daudzi no viņiem bija veikuši bīstamu jūras braucienu no Turcijas uz Grieķiju un pēc tam šķērsojuši Balkānu valstis, lai nokļūtu turīgajās Eiropas Savienības (ES) ziemeļu valstīs.

Vācijā pērn ieradās 1,1 miljons migrantu, kas bija jauns rekords, Eiropai saskaroties ar lielāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara.

De Mezjērs sacīja, ka patvēruma meklētāju pieplūdums Vācijā ir samazinājies pēc tam, kad Austrija un citas valstis Balkānu migrācijas maršrutā februārī slēdza savas robežas migrantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!