Foto: AP/Scanpix

Vizmas 200 cilvēki ir pazuduši pēc radikālo islāmistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") uzbrukuma cementa rūpnīcai Dumairas pilsētiņā uz austrumiem no galvaspilsētas Damaskas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Darbinieki aizvesti no kopmītnēm Dumairas nomalē. Kopš pirmdienas uzbrukuma ražotnei nevienam nav izdevies ar pazudušajiem strādniekiem sazināties. Pilsētiņas apkārtnē pēdējās dienās noris smagas kaujas starp "Daesh" un Sīrijas valdības spēkiem.

Sīrijas valsts televīzija, atsaucoties uz kādu vārdā neminētu valdības avotu, ziņoja, ka "Daesh" kaujinieki ir nolaupījuši 300 strādniekus. Rūpnīcas administrācija pirms tam minēja skaitli 250, bet nemiernieku avoti apgalvo, ka nolaupīti ir ne vairāk par 200 cilvēkiem.

Tāpat ir konfliktējošas ziņas, kas īsti bijuši uzbrucēji. Daži avoti ziņoja, ka tas bijis grupējums "Jaysh Tahrir al-Sham", nevis "Daesh".
Tikmēr Sīrijas ziemeļos nemiernieki un islāmisti ieņēmuši Sīrijas-Turcijas robežpilsētu Al Raju, papildina BBC.

Šonedēļ "Daesh" paziņoja, ka ir veikuši vairākus uzbrukumus Damaskas ziemeļrietumos, tai skaitā Tišrinas elektrostacijai un Dumeiras militārajam lidlaukam. Kāds avots Sīrijas Bruņotajos spēkos aģentūrai "Reuters" apstiprināja, ka ir notikuši uzbrukumi, taču visi kaujinieki, kas tajos piedalījušies, esot nogalināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!