Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien pirmo reizi publiski atzinis, ka izraēlieši vairākus desmitus reižu veikuši uzbrukumus ieroču transportiem Sīrijā, kas bijuši domāti Libānas šiītu bruņotajam grupējumam "Hezbollah".

Decembrī Netanjahu žurnālistiem norādīja, ka Izraēla dara visu, lai nepieļautu ieroču nosūtīšanu no Sīrijas uz Libānu.

"Mēs reizēm veicam operācijas Sīrijā, lai neļautu šai valstij kļūt par fronti, kas vērsta pret mums," tolaik atzina premjers, taču tuvākus paskaidrojumus nesniedza.

Mediji jau iepriekš vairākus uzbrukumus "Hezbollah" domātiem ieroču transportiem Sīrijā un Libānā saistīja ar Izraēlu, taču oficiālā Jeruzaleme saglabāja klusēšanu.

Tomēr pirmdien, apmeklējot izraēliešu vienības, kas dislocētas okupētajās Golānas augstienēs, Netanjahu atzina, ka šādi uzbrukumi notikuši.

"Mēs rīkojamies, kad mums jārīkojas, tostarp šeit, otrpus robežai," norādīja premjers, piebilstot, ka uzbrukumi ar mērķi nepieļaut "Hezbollah" militārās varas nostiprināšanos rīkoti "desmitiem reižu".

Vairāki avoti apgalvojuši, ka Izraēla, kas oficiāli kopš 2011. gada ilgstošajā Sīrijas pilsoņkarā ieņem neitrālu pozīciju, 2013. gadā veikusi vairākus desmitus uzlidojumu.

Galvenokārt to mērķis bijuši "Hezbollah" domātie ieroču transporti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!