Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas militārās lidmašīnas Sīrijā pirmo reizi kopš februāra beigās noslēgtā pamiera veikušas uzlidojumus apgādes ceļam, kas ved uz sadalītās Alepo pilsētas nemiernieku kontrolēto daļu, paziņojis Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) vadītājs Rami Abderrahmans.

Pēc viņa teiktā, kopš sestdienas vakara Krievijas un Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma spēku lidmašīnas kopumā veikušas vismaz 40 uzlidojumus.

"Tie ir smagākie aviācijas triecieni kopš februāra un arī pirmie apstiprinātie Krievijas uzlidojumi kopš pamiera sākuma," norādījis Abderrahmans.

Piektdien Maskava ierosināja, ka Krievija un ASV no nākamās nedēļas Sīrijā varētu sākt kopīgus uzlidojumus džihādistiem, bet Pentagons šo ideju noraidījis, uzsverot, ka "ar Krieviju nesaskaņo un nekoordinē nevienu operāciju Sīrijā". Krievijas operācijas "atbalsta un nodrošina Asada režīmu", bet ASV vienīgais mērķis ir sakaut džihādistu grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts"), paziņoja Pentagona preses pārstāvis Džefs Deiviss.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

Sīrijā 27. februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!