Foto: Reuters/Scanpix

Netālu no Taizemes Kančanaburi budistu tempļa, kur maija beigās saldētavās tika atrasti 40 mirušu tīģeru mazuļu ķermeņi, atrasta zvēru kautuve, kur, iespējams, nogalināti tīģeri, otrdien vēsta britu raidsabiedrība "Sky News".

Policija uzskata, ka tā ir zvēru kautuve, kur no Kančanaburi budistu tempļa atvesti tur dzīvojošie tīģeri. Tā atrasta aptuveni 48 kilometrus no Kančanaburi budistu tempļa.

Izmeklētāji norādījuši, ka māja atrasta nomaļā vietā, kas bijusi ieskauta ar augstiem žogiem. Viņi uzskata, ka tieši šajā mājā nogalināti tīģeri.

Tur policija būros atradusi arī četrus dzīvus tīģerus, kā arī vairākus tukšus būrus. Vēstīts, ka pagājušajās brīvdienās beidzot pabeigta teju nedēļu ilgā glābšanas operācija Taizemē, kur no Kančanaburi budistu tempļa izņemti dzīvie 140 tīģeri.

Mājā atrasta iespaidīga virsma, kas, iespējams, kalpojusi kā zvēru sadalīšanas vieta, kā arī vairāki naži. Izmeklētāji uzskata, ka tieši tur bijusi zvēru kautuve.

"Mēs uzskatam, ka Kančanaburi budistu templis kalpoja kā zvēru mītne pirms kaušanas. Viņu kauli, āda, gaļa tika eskportēti ārpus valsts vai arī nosūtīti uz restorāniem Taizemē, kas tūristu grupām pasniedz pieprasīto tīģeru gaļu," apgalvojis policijas pārstāvis. Viņš apgalvo, ka pašlaik notiek izmeklēšana, lai atrastu arī "kautuves ēkas" īpašnieku.

"Sky News" atgādina, ka Kančanaburi templis ir populārs tūristu objekts Taizemē, taču kopš reida sākšanas tas ir slēgts apmeklētājiem. Pirms slēgšanas tūristi templī varēja vērot tīģerus, tos fotografēt, kā arī vest pavadā.

Jau ziņots, ka Taizemes Kančanaburi budistu templī, netālu no galvaspilsētas Bangkokas, atrasti 40 mirušu tīģeru mazuļu ķermeņi, kas uzglabāti tempļa saldētavā.

Policija un dzīvnieku tiesību aizstāvji reidu templī sāka maija beigās. Vēlāk žurnālisti sociālajos medijos izplatīja attēlus no notikuma vietas, kuros redzams, kā uz grīdas viens otram blakus, novietoti 40 tīģeru mazuļi ķermeņi.

Policijas pulkvedis AFP ziņu aģentūrai pastāstīja, ka pēc atklājuma templim tiks izvirzītas jaunas kriminālās apsūdzības un uzsvēra, ka tīģeru mazuļi bijuši pāris dienas veci brīdī, kad tie miruši, bet nav zināms, cik ilgi tie uzglabāti Kančanaburi tempļa saldētavā.

Templis aizdomās par dzīvnieku tirgošanu, kontrabandu un to sišanu tiek turēts jau kopš 2001. gada. Taču mūki noliedz jebkādas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!