ASV Kalifornijas štata Frezno pilsētas policija publiskojusi jūnijā uzņemtu video, kurā policists ar četriem šāvieniem nošauj neapbruņotu vīrieti.

Video redzams, ka policija šī gada 25. jūnijā pēc izsaukuma uz vietu, kur kāds vīrietis ar šaujamieroci pastaigājas pa ielu, sāk dzenāt apvidus automašīnu. Tā sākotnēji brauc visai ātri, bet pēc vairākkārtējiem aicinājumiem stāties tās vadītājs auto aptur degvielas uzpildes stacijā.

Pretēji policistu prasībām viņš neizliek abas rokas pa logu aptuveni minūti, bet pēc izkāpšanas ignorē aicinājumus pacelt rokas un nogulties. Tā vietā viņš atkāpjas, tad apgriežas un grozās uz vietas.

Abi policisti, kuri brīdināti par to, ka vīrietis esot bruņots, ar pielādētām pistolēm tēmē uz viņu. Kad vīrietis neartikulēti sāk tuvoties ar kaut ko rokā un nomurmina "Es ienīstu dzīvi", viens no policistiem, kuram ir piestiprināta kamera, divreiz izšauj.

Apturētais autovadītājs nokrīt zemē, bet tiesībsargi turpina saukt, lai vīrietis paceļ rokas. Kad viņš satver jostu, policists izšauj vēlreiz. Pēc brīža izšauj arī otrs.

Pēcāk atklājies, ka policistu nogalinātais vīrietis Dilans Noubls rokā turēja plastikāta maisiņu ar līmi. Pēc video sākotnējās izvērtēšanas, policija vēl nespēj sniegt galējo lēmumu, vai pēdējie divi šāvieni, kuri, visticamāk, nogalināja Noublu, bija nepieciešami.

Ģimene ir ieinteresēta notikušā izmeklēšanā un gala spriedums šajā jautājumā vēl ir gaidāms.

Šī ir jau trešā policistu veiktā neapbruņotu cilvēku slepkavība, par kurus sabiedrība uzzina īsā laikā. Iepriekšējās reizēs upuri bija melnādainie, kas izsauca protestus visā valstī, aicinot izvērtēt policijas vardarbību pret afroamerikāņiem. Protesta laikā Dalasā kāds šāvējs nogalināja piecus policistus un vēl vairākus ievainoja.

Brīdinām, cilvēkiem ar vājiem nerviem video nav ieteicams skatīties:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!