Foto: stock.xchng
Kāds ķīniešu tūrists teju divas nedēļas pavadīja migrantu hostelī Vācijā, jo, cenšoties ziņot par zādzību, viņš nejauši pieprasījis patvēruma vietu, vēsta raidsabiedrība BBC.

31 gadu vecais tūrists nepratis runāt ne vācu, ne angļu valodā. Viņš izgājis medicīnisko pārbaudi, un noņemti viņa pirkstu nospiedumi. Sarkanā krusta darbinieks vēlāk noskaidrojis, ka vīrietim Štutgartē nozagts maks. Tā vietā, lai vērstos policijā, vīrietis nejauši piereģistrējies kā migrants.

Pārpratumu virteni atšķetināt palīdzējis kāds tulks, kurš uziets ķīniešu restorānā netālu no migrantu hosteļa Djulmenā, kur apmulsušais tūrists uzturējies.

Jūlija sākumā tūrists ar migrantu autobusu no Dortmundes ieradās pilsētā. "Viņš bija ļoti atšķirīgs no pārējiem. Ļoti, ļoti bezpalīdzīgs," ceļotāju no Ķīnas apraksta Sarkanā krusta darbinieks Kristofs Šlētermans.

Tulkošanas aplikācija apstiprināja Šlētermana aizdomas, ka tūrists patvēruma meklētāju sistēmā iemaldījies nejauši. Aplikācija, tulkojot ceļotāja teikto, uzrādījusi frāzi "Es gribu doties ceļojumā uz ārvalstīm". Atklājies, ka viņš gribējis apmeklēt Itāliju un Franciju.

Tūrists pirms tam laipni atļāvis varasiestādēm konfiscēt viņa pasi un vīzu, kā arī noņemt pirkstu nospiedumus. Pēc tam viņam veica medicīnisko pārbaudi, kā arī piešķīra dokumentus, ko saņem patvēruma meklētāji, ierodoties Vācijā. Migrantu hostelī viņš tika ēdināts, kā arī saņēma naudu ikdienas tēriņiem.

Sarkanā krusta darbinieks norādīja, ka hosteļa administratori centušies sazināties ar konsulātiem, cerot, ka tie spēs identificēt tūristu. Taču process ieildzis, jo vīrietis atdevis savu vīzu.

Visbeidzot viņa patvēruma meklētāja pieteikums tika apturēts un viņš varēja atsākt savu ceļojumu pa Eiropu. Kā vēsta Vācijas mediji, vīrietis neesot bijis dusmīgs, bet izteicies, ka viņš Eiropu bija iedomājies krietni citādu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!