Pēc sestdien pludmalē notikuša konflikta starp vietējiem jauniešiem un Ziemeļāfrikas izcelsmes ģimenēm, Korsikas salas Sisko ciema mērs izdevis aizliegumu pludmalē atrasties visu augumu nosedzošajos burkini peldkostīmos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Šī ir jau trešā vieta Francijā, kur aizliegts publiskās pludmalēs atrasties musulmaņu burkini peldtērpā. Pagājušajā nedēļā to aizliedza Kannās un vēl vienā Francijas dienvidu kūrortpilsētā – Vilnēvlubē.

Sisko pludmalē notikušajā konfliktā tika ievainoti pieci cilvēki un lietā tika likti arī cirvji un harpūnas, ziņo vietējie mediji. Cietušie cilvēki no slimnīcās vēlāk izrakstīti, taču spriedze saglabājas. Saspringta gaisotne Francijā ir pieaugusi pēc 14. jūlija uzbrukuma Nicā, kad tunisiešu izcelsmes vīrietis ar kravas automašīnu iebrauca cilvēku pūlī, nogalinot 84 cilvēkus.

Policija ir sākusi izmeklēšanu par to, kas tieši notika pludmalē. Aculiecinieki stāsta, ka tracis sācies pēc tam, kad musulmaņu ģimenes iebildušas, ka tūristi viņus fotografē. Kad fotogrāfiju uzņēmis arī kāds vietējais pusaudzis ar draugiem, sācies konflikts, kurā liktas lietā pudeles un akmeņi.

Lai aizstāvētu vietējos jauniešus, pludmalē drīz ieradušies aptuveni 40 Sisko vīrieši, stāsta aculiecinieki. Viens no viņiem sagriezts ar harpūnas asmeni. "Le Figaro" ziņo, ka daži vecāki vīri no peldētāju kompānijas uzbrukuši jauniešiem ar cirvīšiem.

Savukārt ciema iedzīvotāji pēc tam aizdedzinājuši savu pretinieku automašīnas.

Svētdien vairāk nekā 200 iedzīvotāju liels pūlis devās uz Bastijas dienvidu mikrorajonu, kur dzīvojot konfliktā iesaistītās Ziemeļāfrikas izcelsmes ģimenes, taču policija gājienu bloķēja. Tad izcēlušās sadursmes ar policiju un skanējuši tādi saukļi kā "Šīs ir mūsu mājas!", līdz pūlis izklīdis.

Francijā ir dziļas sekulārisma tradīcijas, tāpēc reliģisku apģērbu valkāšana publiskās vietās var izraisīt pretrunīgu reakciju. Francijas skolās ir aizliegts valkāt musulmaņu galvas lakatus, burkas un pilnībā seju aizsedzošos hidžābus.

Jūlijā paramilitārs Korsikas pagrīdes grupējums "FNLC 22. oktobris" brīdināja islāmistu radikāļus nerīkot uzbrukumus šajā salā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!