Svētdien, 11. septembrī, dažas stundas pēc tam, kad Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone veselības problēmu dēļ pametusi 2001. gada 11. septembra traģēdijas atceres pasākumu Ņujorkā, Klintones ārste nākusi klajā ar paziņojumu, ka viņas pacientei diagnosticēta pneimonija jeb plaušu karsonis, vēsta CNN.

Ārste savā paziņojumā norāda, ka Klintonei pneimonija diagnosticēta jau piektdien. "Viņai tika izrakstītas antibiotikas, kā arī ieteikts atpūsties un slimības dēļ mainīt savu darba plānu, kā arī ikdienas režīmu," atsaucoties uz ārstes Līzas Bardeikas paziņojumā sacīto, vēsta CNN.

"Šī rīta pasākumā viņa bija ne tikai pārkarsusi, bet arī dehidrējusies. Viņai tika veiktas veselības pārbaudes, kā arī novērsta dehidratācija. Pašlaik Klintone jūtas labi," apgalvojusi ārste.

Jau ziņots, ka Klintone veselības problēmu dēļ svētdien bija spiesta pamest 2001. gada 11. septembra traģēdijas atceres pasākumu Ņujorkā.

ASV prezidenta amata kandidāte devusies nevis uz slimnīcu, bet gan uz savas meitas apartamentiem, informē CNN.

"Klintone Ņujorkā apmeklēja atceres pasākumu aptuveni vienu stundu un 30 minūtes, kurā godināja bojā gājušos un izrādīja cieņu traģēdijas upuru ģimenēm, kā arī to tuviniekiem. Ceremonijas laikā viņa sajutās slikti, tāpēc nolēma doties uz savas meitas mājokli, lai tur atpūstos," paziņojumā presei informēja Klintones pārstāvis Niks Merrills.

Ceremoniju Klintone atstājusi aptuveni plkst. pēc vietējā laika.

Jau ziņots, ka svētdien ASV atceres pasākumos piemin 2001. gada 11. septembra postošo teroraktu, kurā gāja bojā gandrīz 3000 cilvēku.

Ņujorkā ar atceres pasākumiem un klusuma brīdi tika pieminēti pirms 15 gadiem teroraktā bojā gājušie upuri.

Atceres pasākumā Baltajā namā savu uzrunu sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

Savukārt piemiņas pasākumus Ņujorkā apmeklēja Demokrātu partijas prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone, kā arī republikāņu kandidāts Donalds Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!