Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā sabiedrība tuvāko nedēļu laikā varētu atsākt savus centienus Sīrijas miera sarunu labā, ja ugunspārtraukšanas režīms saglabāsies un konfliktā ierautie sīrieši sāks saņemt palīdzības sūtījumus, otrdien sacīja ANO sūtnis Stafans de Mistura.

"Citiem vārdiem - nekādu bumbu un vairāk kravas automašīnu," žurnālistiem norādīja diplomāts.

Krievija un ASV tad varēs izveidot savu iecerēto Apvienoto īstenošanas centru, lai nošķirtu teroristus no kaujiniekiem, viņš piebilda.

Pēc tam 21. septembrī sanāks ANO Drošības padome, globālie un reģionālie spēlētāji diskutēs par tālākām sarunām un izsūtīs ielūgumus atjaunotajām miera sarunām, sacīja Mistura.

Ugunspārtraukšanas režīms, par kuru vienojās Krievija un ASV, stājās spēkā pirmdienas vakarā. Ja tas tiks ievērots arī turpmāk, abas puses varētu sākt koordinēt uzbrukumus džihādistu mērķiem.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!