Foto: AFP/Scanpix
Pāris stundas pēc Sīrijas pamiera beigām gaisa triecienos Alepo provincē pirmdien sabombardētas vismaz 18 humānās palīdzības automašīnas, nogalinot 12 cilvēkus paziņojusi nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) un ANO.

Uzlidojumi notikuši pie Sīrijas Arābu Sarkanā Pusmēness centra uz rietumiem no Alepo pilsētas. Uzlidojumā gājuši bojā 12 šoferi un Sarkanā Pusmēness brīvprātīgie, vēstīja SOHR. ANO atklāja, ka sabombardētas vismaz 18 humānās palīdzības automašīnas.

ANO pirms tam informēja, ka humānās palīdzības konvojs veda pārtiku, medikamentus un citas nepieciešamas lietas apmēram 78 000 apkārtnes iedzīvotāju.

SOHR iepriekš vēstīja, ka dažas stundas pēc Sīrijas armijas paziņojuma par pamiera izbeigšanu valdības spēku lidmašīnas bombardējušas nemiernieku kontrolē esošo Alepo austrumdaļu un pilsētas nomales.

Uzlidojumā piedalījušās piecas lidmašīnas, taču pagaidām vēl nav zināms bojāgājušo un ievainoto skaits. Nav arī zināms, kam īsti lidmašīnas piederējušas, norāda SOHR.

Kā vēstīts, Sīrijas armija pirmdien paziņoja, ka septiņas dienas ilgušais pamiers, kas tika panākts ar Krievijas un ASV starpniecību, ir beidzies, un pamiera neveiksmē apsūdzēja nemierniekus, kas esot to pārkāpuši.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.
.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!