Foto: Sputnik/Scanpix
Sīrijas armija ceturtdien paziņoja, ka tiek uzsākta ofensīva nemiernieku ieņemtās Alepo pilsētas atkarošanai, un brīdināja iedzīvotājus turēties tālāk no posteņiem, kurus ieņēmuši kaujinieki, kas cīnās pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

"Militāro operāciju pavēlniecība paziņo par operāciju sākumu pilsētas austrumu rajonos un aicina iedzīvotājus turēties tālāk no teroristu grupējumu pozīcijām," teikts armijas paziņojumā, kuru pārraidīja valsts ziņu aģentūra SANA. Sīrijas režīms par teroristiem ierasti dēvē opozīcijas nemierniekus.

Paziņojums nāca klajā laikā, kad Ņujorkā sākās Starptautiskās Sīrijas atbalsta grupas sanāksme ar mērķi atjaunot pamieru Sīrijā.

Vairākas stundas pirms šī paziņojuma notika intensīva Alepo bombardēšana un gaisa triecieni, kas izraisīja plašus ugunsgrēkus nemiernieku ieņemtajos Bustanalkasras un Kalases rajonos.

Tiek lēsts, ka 250 tūkstoši iedzīvotāju Alepo austrumu daļā, kuru nemiernieki ieņēmuši kopš 2012.gada, no septembra sākuma dzīvo valdības spēku aplenkumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!