Foto: AFP/Scanpix

Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Donalds Tramps pirmdien brīdinājis, ka gadījumā, ja nākamnedēļ gaidāmajās vēlēšanās uzvarēs viņa sāncense Hilarija Klintone, valsts tiks ierauta "konstitucionālajā krīzē".

"Pret Hilariju izmeklēšana, domājams, turpināsies ļoti ilgu laiku," uzrunājot savus atbalstītājus Grandrepidsā Mičiganas pavalstī, norādīja Tramps. "Viņa nav piemērota un nav kvalificēta Savienoto Valstu prezidenta amatam. Viņas ievēlēšana ieraus mūsu valdību un mūsu valsti konstitucionālajā krīzē, ko mēs nevaram atļauties."

Viņš piebilda, ka, Klintonei kļūstot par prezidenti, amerikāņu tauta nonāks bezprecedenta situācijā, kurā virspavēlniekam draud kriminālapsūdzības.

Kā ziņots, ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) piektdien apliecināja Savienoto Valstu likumdevējiem, ka ir atsācis izmeklēšanu par Klintones e-pasta vēstulēm, kas nosūtītas laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad uzietas jaunas e-pasta vēstules, "kas, pēc visa spriežot, attiecas uz lietu".

FIB spers "pienācīgus izmeklēšanas soļus", lai noskaidrotu, vai šajos e-pastos ir slepena informācija, "kā arī, lai izvērtētu to svarīgumu attiecībā uz izmeklēšanu", sacīja FIB direktors Džeimss Komijs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!