Foto: Reuters/Scanpix
ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) paātrinājis izmeklēšanu demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones e-pasta lietā, FIB direktoram Džeimsam Komijam saskaroties ar plašu kritiku par izmeklēšanu tik neilgu brīdi pirms vēlēšanām, vēsta laikraksts "Losangeles Times".

FIB izmeklētāji sākotnēji bija plānojuši veikt izmeklēšanu vairāku nedēļu garumā, tomēr pēc kritikas saņemšanas sākuši steigties.

FIB esot nolēmis pabeigt sākotnējo novērtējumu tuvāko dienu laikā, tomēr nav nolemts, vai un kā tā rezultāti tiks atklāti publiski. Nav arī zināms, vai visa izmeklēšana tiks pabeigta pirms 8.novembrī paredzētajām vēlēšanām.

Kā ziņots, FIB piektdien apliecināja Savienoto Valstu likumdevējiem, ka ir atsācis izmeklēšanu par Klintones e-pasta vēstulēm, kas nosūtītas laikā, kad viņa ieņēma valsts sekretāra amatu.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad uzietas jaunas e-pasta vēstules, "kas, pēc visa spriežot, attiecas uz lietu".

FIB spers "pienācīgus izmeklēšanas soļus", lai noskaidrotu, vai šajos e-pastos ir slepena informācija, "kā arī, lai izvērtētu to svarīgumu attiecībā uz izmeklēšanu", sacīja FIB direktors Džeimss Komijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!