Nedēļu pirms gaidāmajām ASV vēlēšanām piedāvājam lasītājiem izteikt savu viedokli, aptaujā balsojot, kuru no kandidātiem jūs labprātāk redzētu ASV prezidenta krēslā.

Vēlēšanas pēc Latvijas laika sāksies otrdien, 8. novembrī, neilgi pēc pulksten 12. Rezultāti būs zināmi agrā trešdienas, 9. novembra, rītā. Vēlēšanu nakts notikumiem būs iespējams sekot līdzi portāla "Delfi" teksta tiešraidē.

Ziņots, ka abi galvenie kandidāti, Hilarija Klintone un Donalds Tramps, lielāko uzmanību līdz vēlēšanām atlikušajās dienās veltīs aptuveni desmit svārstīgajiem štatiem, kuros iznākumu joprojām ir grūti prognozēt.

Svarīgākais no tiem ir Floridas štats, par kuru Tramps atzina, ka viņam tur "ir jāuzvar". Gan Tramps, gan Klintone otrdien savas aktivitātes bija izvērsuši šajā štatā.

Aptaujas liecina, ka Klintone ir vadībā Floridā, Nevadā, Pensilvānijā un Ziemeļkarolīnā, bet Trampam ir neliels pārsvars Ohaio.

Kampaņas gaitā sarukusi distance starp kandidātiem pat tādos štatos, kas tradicionāli bijuši republikāņu bastioni. Tā Klintonei izredzes vairojušās Arizonā un pat Teksasā, kur republikāņu kandidāti tradicionāli demokrātus apsteiguši par vairāk nekā desmit procentpunktiem, bet Tramps Klintoni tur šobrīd apsteidz vairs tikai par trim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!