Turcijas opozīcijā esošais lielākais kurdu politiskais spēks - Tautas demokrātiskā partija (HDP) - nosodījusi tās līderu aizturēšanu, norādot, ka tās ir beigas demokrātijai Turcijā.

"Šo pasākumu mērķis ir slēgt trešo lielāko partiju parlamentā. Šī ir tumša diena ne tikai mūsu partijai, bet visai Turcijai un reģionam, jo tas nozīmē demokrātijas beigas Turcijā," paziņoja partija.

HDP uzskata, ka līderi aizturēti, jo partija iebilst konstitucionālajām izmaiņām, kas paplašinātu prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana varu.

"Prezidents Erdoans izraudzījies mūsu partiju par galveno savas autoritārās politikas mērķi," norādīts partijas paziņojumā. "Tā kā viņš nevarēja nepieļaut mūsu iekļūšanu parlamentā, viņš tagad liek mūs cietumā," teikts paziņojumā.

HDP ir pirmā kurdu partija modernās Turcijas vēsturē, kurai izdevies pārvarēt augsto 10% barjeru, kas noteikta iekļūšanai parlamentā.

Kā ziņots, Turcijas varasiestādes aizturējušas HDP abus līderus Selahatinu Demirtašu un Figenu Jiksekdā, piektdien apstiprināja varasiestādes.

Aizturēti 11 HDP parlamenta deputāti, pavēstīja Iekšlietu ministrija. Izdoti vēl četru deputātu aresta orderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!