Foto: AFP/Scanpix

Baltais nams piektdien liedza CNN, "New York Times", "Los Angeles Times", "Politico" un "BuzzFeed" žurnālistiem piedalīties neformālajā preses brīfingā, vēsta raidsabiedrība CNN.

Baltais nams skaidroja, ka brīfings veidots tā, lai tajā piedalītos pa vienam pārstāvim no drukātās preses un televīzijas. Taču runasvīrs Šons Spaisers norādīja, ka vēlāk mediju pārstāvniecības iespējas viņš nolēmis paplašināt, tāpēc piedalīties varējuši vēl vairāki žurnālisti.

Brīfingā piedalījās konservatīvā flanga pārstāvji "Breitbart News", "The Washington Times" un "One America News Network". Tāpat brīfingā varēja piedalīties raidsabiedrību "Fox News", NBC, ACB un CBS žurnālisti.

Savukārt aģentūras "Associated Press" un žurnāla "Time" pārstāvji pēc Baltā nama lēmuma liegt dalību "New York Times", "Los Angeles Times", "Politico" un "BuzzFeed" žurnālistiem uzsāka boikotu un brīfingā nepiedalījās. Protestam pievienojusies arī Baltā nama korespondentu asociācija.

"Asociācija stingri protestē pret Baltā nama rīcību šodienas brīfingā," paziņoja korespondentu asociācija. "Mēs aicinām organizācijas, kurām dalība konferencē netika liegta, dalīties ar tiem preses pārstāvjiem, kas piedalīties nevarēja."

Angļu valodā par "gaggle" sauktais neformālais brīfings, atšķirībā no oficiālās preses konferences, netiek filmēts un translēts televīzijā, tāpēc tajā valdošā gaisotne ir brīvāka, skaidro CNN.

Jau iepriekš prezidents Donalds Tramps ir asi vērsies pret medijiem, saucot tos par amerikāņu ienaidniekiem. "Nepatieso ziņu mediji ("New York Times", CNN, NBC) ir nevis mans, bet gan visu amerikāņu ienaidnieks. Slimi!" tvītoja Tramps.

Tāpat Tramps uzskata, ka mediji ir negodīgi un apkalpo īpašas intereses un cilvēkus. "Prese ir kļuvusi tik negodīga, ka, ja mēs par to nerunāsim, mēs izdarīsim milzīgu "lāča pakalpojumu" amerikāņu tautai," sacīja Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!