Lietuvā plašu ažiotāžu un vētrainas diskusijas sociālajos tīklos izraisījušas fotogrāfijas, kurās redzams telpu stāvoklis prestižajā Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijā, vēsta portāls "Delfi.lt".

Traci aizsāka šīs mācību iestādes studente Ernesta Švalnīte, savā "Fecebook" profilā publicējot fotogrāfiju no bēdīgā stāvoklī esošas akadēmijas telpas.

Portālam "Delfi.lt" viņa apstiprina, ka fotogrāfijā redzama akadēmijas auditorija numur 401., kurā regulāri notiekot nodarbības. Studente portālam nosūtīja arī citus attēlus, kuros redzamas akadēmijas telpas.

"Visās auditorijās, kuru attēlus es nosūtīju, spēlēju arī es pati," viņa apgalvo.

Pēc šo attēlu nākšanas gaismā citi studenti sākuši publicēt fotogrāfijas ar mūzikas instrumentiem, uz kuriem viņiem jāspēlē, žēlojoties par to zemo kvalitāti.

Portāls "Delfi.lt" sazinājās ar Lietuvas mūzikas un teātra akadēmiju, kur guva apstiprinājumu, ka attēlos patiešām redzamas šīs mācību iestādes telpas Sluško pilī Viļņā.

"Studentiem nav jāizmanto tik nekvalitatīvas auditorijas. 2017. gadā tiek plānots šīs auditorijas remonts," norādījis akadēmijas pārstāvis.

Savukārt daļa no mūzikas instrumentiem, ko var atrast akadēmijas telpās, vairs netiek lietoti, ir iekļauti pārdodamo sarakstā un drīz tiks aizvesti, paskaidroja mācību iestādes pārstāvis.

Telpas Sluško pilī, kur tagad atrodas akadēmijas teātra un kino fakultāte, mācību iestāde ieguva lietošanā pirms 18 gadiem, bet remontu apgrūtinot īpašās prasības, kas attiecas uz arhitektūras un kultūras vērtībām.

Tikmēr akadēmija koncentrējas uz jaunu projektu – modernas studentu pilsētiņas veidošanu un kompleksa celtniecību Olandu ielā, norāda "Delfi.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!