ASV prezidentam Donaldam Trampam atkal gadījies misēklis ar sasveicināšanos oficiālas tikšanās laikā – vizītē Varšavā Polijas prezidenta Andžeja Dudas kundze Agata šķietami ignorēja Trampu un kā pirmajai roku paspieda viņa kundzei Melānijai.

ASV un Polijas pirmie pāri pēc Trampa runas, kurā viņš apliecināja ASV apņemšanos pildīt NATO saistības, ceturtdien Varšavā stāvēja blakus. Kad bija pienācis laiks rokasspiedienam, Agata Duda šķietami nepamana Trampa pastiepto roku un tiešā ceļā devās pie Melānijas Trampas, tikai pēc tam sasveicinoties ar ASV prezidentu.

Tiesa, visi klātesošie jau bija sasveicinājušies, kad satikās uz skatuves, atzīmē aģentūra "Reuters".

Šī nav pirmā reize, kad Trampa rokasspiedieni nokļūst pasaules ziņu virsrakstos. Maijā mediji apsprieda Trampa tikšanos ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Trampam ir raksturīga maniere spēcīgi sagrābt un paraut partnera roku, taču tikšanās laikā Briselē Makrons spēcīgi satvēra paša Trampa plaukstu un divas reizes neatlaida to vaļā, kad ASV līderis centās to atbrīvot.

Šajā pašā NATO samitā ievērību izpelnījās video, kurā Makrons šķietami dodas pretī Trampam, taču pēkšņi maina virzienu un vispirms sasveicinās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Tīmeklī ļaudis sprieda, vai tā gadījumā nav Makrona atbilde Trampam, kurš martā Baltajā namā, pozējot fotogrāfiem, nepaspieda roku Merkelei, jo, iespējams, nepamanīja un nedzirdēja aicinājumus to darīt.

NATO samitā mediju uzmanību izpelnījās arī video, kurā Tramps jaunās NATO mītnes atklāšanā redzams pastumjam malā Melnkalnes premjeru Duško Matkoviču, lai pats tiktu priekšplānā.

Februārī Tramps piesaistīja uzmanību ar 19 sekundes garu rokasspiedienu, tiekoties ar Japānas premjeru Sindzo Abi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!