Foto: Reuters/Scanpix

Austrija liegusi Turcijas ekonomikas ministram Nihatam Zeibekdži iebraukt valstī, lai piedalītos pasākumos, kuros tiks atzīmēta pirmā gadskārta kopš pērnā gada jūlijā Turcijā notikušā apvērsuma mēģinājuma apspiešanas.

Austrijas Ārlietu ministrijas pirmdien publiskotajā paziņojumā teikts, ka ārlietu ministrs Sebastians Kurcs šādu lēmumu pieņēmis, jo Zeibekdži plānojis ierasties Austrijā tikai publisku uzstāšanos dēļ.

"Pastāv riski sabiedriskajai kārtībai un drošībai Austrijā," norādīja ministrija, piebilstot, ka Zeibekdži būs laipni gaidīts Austrijā divpusējā vizītē.

No 8,7 miljoniem Austrijas iedzīvotāju vairāk nekā 270 000 ir turku izcelsme. Turki ir trešā lielākā imigrantu kopiena Austrijā aiz vāciešiem un serbiem.

Lai gan Kurcs ir nosodījis pērnā gada jūlijā notikušo puča mēģinājumu Turcijā, viņš ir viens no Eiropas asākajiem Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana kritiķiem.

Jau vēstīts, ka Vācija liedz Erdoganam tikties ar Vācijā dzīvojošajiem turkiem, kad viņš apmeklēja šo valsti, lai piedalītos G20 samitā, un Nīderlande paziņoja, ka Turcijas vicepremjers Tūruls Tirkešs nav gaidīts Nīderlandē un nevarēs piedalīties pasākumā, kurā tiks atzīmēta Turcijā pērn notikušā apvērsuma mēģinājuma apspiešanas pirmā gadskārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!