Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļkoreja pēc pāris mēnešu ilgas pauzes izšāvusi ballistisko raķeti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Raķete izšauta Japāņu jūras virzienā, telekanālam NBC atklājis Dienvidkorejas armijas pārstāvis. Japānas valdība aplēsusi, ka raķete lidojusi 50 minūtes un iekritusi tās piekrastē ekskluzīvās ekonomiskās zonas teritorijā.

Pentagons norāda, ka raķete palaista ap pulksten 3.30 pēc vietējā laika (pulksten 20.30 pēc Latvijas laika). Raķete izšauta netālu no galvaspilsētas Phenjanas, raksta aģentūra AP.

Raķete pārvarējusi aptuveni 1000 kilometru lielu attālumu, bet Japānas teritoriju nav šķērsojusi.

Aģentūra "Reuters" otrdien vēstīja, ka Ziemeļkoreja jaunu ballistisko raķeti varētu izšaut "tuvākajās dienās". Par to liecinājuši Japānas pārtvertie radiosignāli no Ziemeļkorejas. "Reuters" gan piebilst, ka šādi radiosignāli ir ierasta parādība un bieži vien Kima Čenuna vadītā valsts ar tiem apzināti maldina iespējamos signāla pārtvērējus.

Dienvidkoreja kaimiņvalsts darbībām atbildējusi, veicot pati savu raķešu palaišanas izmēģinājumu, ziņo aģentūra "Reuters".

Kopš aprīļa Ziemeļkoreja raķešu izmēģinājumus veica intensīvi, izšaujot divas līdz trīs raķetes katru mēnesi. Taču pēc raķetes raidīšanas pāri Japānas teritorijai septembrī izmēģinājumi aprimuši.

Ziemeļkoreja līdz šim veikusi sešus kodolizmēģinājumus, kā arī divas reizes raidījusi ballistiskās raķetes pāri Japānas teritorijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!