Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kims Čenuns ir ieradies Pekinā, atsaucoties uz trīs avotiem, kuriem pieejama šī sensitīvā informācija, pirmdien vēsta "Bloomberg".

Tā ir pirmā Ziemeļkorejas līdera vizīte ārpus valsts kopš 2011. gada, atzīmē medijs.

Tiesa, plašākas detaļas par vizīti netiek atklātas - nav zināms, cik ilgi Čenuns viesosies Ķīnā, kā arī plānoto personu tikšanās.

Runas par augsta ranga Ziemeļkorejas amatpersonu vizīti Pekinā uzvirmojušas pēc tam, kad Japānas medijs "Kyodo News" ziņojis par īpašu vilcienu, kurš, iespējams, nogādā Kimu Čenunu caur ziemeļaustrumu pierobežas pilsētu Dandongu.

"Nippon TV" pirmdien demonstrējis arī kadrus, kuros redzama vilciena ierašanās Pekinā. Kā atzīmē "Bloomberg", vilciens izskatās identiski tāds pats, kāds reiz bijis Kima Čenuna tēvam, kad viņš neilgi pirms savas nāves viesojies Ķīnā.

Ziemeļkoreja sestdien piekrita nākamnedēļ noturēt augsta līmeņa sarunas ar Dienvidkoreju, lai apspriestu loģistiku retam abu valstu samitam, paziņoja Dienvidkorejas Apvienošanās ministrija.

Tāpat ir paredzēts, ka abu Korejas valstu samitam sekos ASV prezidenta Donalda Trampa un Kima Čenuna divpusēja tikšanās, kas tiks sarīkota līdz maija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!