Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Phenjanā ieradies Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas starptautiskās nodaļas vadītājs Sons Tao un Ķīnas mākslas grupa, kura uzstājās pavasara sadraudzības mākslas festivālā, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Kā atgādina medijs, šādas vizītes vēl vairāk pastiprina Ķīnas un Ziemeļkorejas saiknes. Vēl pagājušajā mēnesī Kims Čenuns lielā slepenībā ieradās Ķīnā, lai tiktos ar augsta ranga Ķīnas amatpersonām. Tā bija Čenuna pirmā ārvalstu vizīte kopš 2011. gada.

14. aprīlī Ķīnas delegācija Phenjanā uzņemta ļoti "silti" un draudzīgi – Sons Tao nodevis sveicienus no Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina, bet Ziemeļkorejas līderis arī licis pasveicināt prezidentu.

Pie lidostas Ķīnas pārstāvjus sagaidījis milzīgs sveicēju pūlis, kuri vicinājuši Ķīnas un Ziemeļkorejas karodziņus, kā arī ziedus.

Vēlāk Ķīnas mākslas grupa uzstājās teātrī, bet Kima Čenuna sieva noskatījās Ķīnas baleta zvaigžņu uzstāšanos un to izpildīto "Giselle" performanci. Tiesa, baleta izrādes laikā Kims Čenuns nebija klāt savai sievai, atsaucoties uz Ziemeļkorejas ziņu aģentūru "KCNA", vēsta "Reuters".

Kims Čenuns arī tikšanās laikā ar Tao uzteicis abu valstu draudzīgās attiecības, kā arī to, ka tādas vajadzētu saglabāt un padziļināt arī turpmāk.

Tikšanās laikā sarunās klāt bijusi arī totalitārās Ziemeļkorejas diktatora ietekmīgā māsa Kima Jočena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!