Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Postošās viesuļvētras "Marija" Puertoriko laupījusi 4600 cilvēku dzīvības, kas ir 70 vairāk par oficiālo bojā gājušo skaitu, atsaucoties uz Hārvardas Universitātes pētījumu, otrdien ziņo britu raidsabiedrība BBC.


Pētījumā secināts, ka trešdaļa no nāves gadījumiem bijusi nepietiekamas medicīniskās aprūpes dēļ. To ietekmējuši izpostītie ceļi, kā arī elektrības trūkums.

"Vienmēr ir sagaidāms, ka šis skaits [bojā gājušo] būs augstāks par sākotnēji ziņoto, " taisnojusies Puertoriko valdība. Medijs atgādina, ka oficiāli paziņoti 64 bojā gājušie. Eksperti tikmēr norāda, ka precīzu bojā gājušo skaitu noteikšanu ietekmējuši plašie vētras postījumi.

Hārvardas Universitātes pētnieki devās uz Puertoriko, kur intervēja cilvēkus par vētras postījumiem un nāves cēloņiem, ziņo medijs. Tie arī salīdzināja Puertoriko mirstību 2016. gada septembra mēnesī ar to, kas notika gadu pēc tam.

Jau ziņots, ka "Marija" Puertoriko skāra pērnā gada 20. septembrī. "Marijas" vēju ātrums sasniedza 250 kilometrus stundā (69,4 metrus sekundē).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!