Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izmisīgi cenšoties aizvietot daudzos tankus, ko okupanti katru mēnesi zaudē karā pret Ukrainu, Krievija no ilgstošās uzglabāšanas noliktavām velk ārā 60 gadus vecus tankus T-62, kuru dzīvotspējas palielināšanai tos aprīko ar papildu bruņām, raksta žurnāls "Forbes".

Papildu aizsardzība ar eksplozīvi reaktīvajām bruņām (ERA) T-62 tanka korpusam un tornim tanka svaru palielina par aptuveni trīs tonnām. Taču, izskatās, ka kaujas mašīnas oriģinālais 620 zirgspēku motors netiek uzlabots un jau tā gausais T-62 kļūst vēl lēnāks, skaidro medijs.

Svētdien sociālajos tīklos publicētā fotogrāfijā redzams kāds pamatīgi modernizēts T-62MV – 60. gadu tanka 80. gadu modernizācija, kas no dienesta Krievijas armijā pilnībā pazuda 2008. gadā. Fotogrāfijā redzams, ka tanks aprīkots ar tām pašām reaktīvajām bruņām, kādas aizsargā daudz modernāko T-90.

Ziņas par T-62 tanku atjaunošanu sāka parādīties pagājušajā gadā, kad Krievija karā pret Ukrainu bija zaudējusi jau vairāk nekā 1000 modernos tankus.

Ar ERA un moderno tēmēšanas sistēmu 1PN96MT galvenajam 115 milimetru lielgabalam šo tanku varētu saukt par pašu modernizētāko T-62 versiju, skaidro "Forbes".

Problēma ir tā, ka T-62MV dīzeļdzinējs attīsta tikai 620 zirgspēku jaudu, bet ERA aizsardzība tanka svaru palielina par trīs tonnām, kas nozīmē, ka šis tanks varētu svērt 45 tonnas vai vairāk. Rezultātā tā jaudas un svara attiecība mazāk par 14 zirgspēkiem uz tonnu.

Salīdzinājumam, krievu modernākajam tankam T-90M ir 26 zirgspēki uz katru tonnu, bet amerikāņu "Abrams M-1A1" 22 zirgspēki uz tonnu, ieskicē "Forbes".

ERA bruņu slānis, kas rada pretēji vērstu sprādzienu un bremzē ienākošā šāviņa spēku, dubulto tanka aizsardzību pret noteikta veida ieročiem, paskaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!