Foto: AFP/Scanpix/LETA

Gazas josla ir kļuvusi "neapdzīvojama" pēc nemitīgas bombardēšanas, ko veic Izraēlas spēki, atriebjoties par kaujinieku grupējuma "Hamās" uzbrukumu 7.oktobrī, piektdien paziņoja ANO ģenerālsekretāra vietnieks humānās palīdzības lietās Mārtins Grifitss.

"Trīs mēnešus kopš šausmīgajiem 7.oktobra uzbrukumiem Gaza ir kļuvusi par nāves un izmisuma vietu," paziņoja Grifitss.

"Gaza ir vienkārši kļuvusi neapdzīvojama. Tās cilvēki pieredz ikdienas draudus savai eksistencei, kamēr pasaule noskatās. Humānās palīdzības kopienai ir atstāta neiespējamā misija atbalstīt vairāk nekā divus miljonus cilvēku," sacīja Grifitss.

Kamēr liela daļa Gazas joslas jau ir pārvērsta gruvešos, naktī turpinājās Izraēlas gaisa triecieni Gazas joslas dienvidu pilsētās Hānjūnisā un Rafāhā, kā arī Gazas joslas centra daļās.

Izraēlas armija paziņoja, ka tās spēki pēdējās 24 stundās "trāpījuši vairāk nekā 100 mērķiem" Gazas joslā, tostarp militārām pozīcijām, raķešu palaišanas vietām un ieroču noliktavām.

"Mēs turpinām pieprasīt kara nekavējošu izbeigšanu ne tikai Gazas joslas un apdraudēto kaimiņu [zemju] cilvēku dēļ, bet arī nākamo paaudžu dēļ, kas nekad neaizmirsīs šīs 90 dienas ar elli un uzbrukumiem cilvēcības pamatpriekšrakstiem," sacīja Grifitss. "Šim karam nekad nevajadzēja sākties. Bet tam jau sen vajadzēja beigties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!