Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievija izvērš vērienīgu dezinformācijas kampaņu, lai šķeltu Ukrainas Rietumu sabiedrotos un sētu paniku Ukrainas iedzīvotājos, otrdien pavēstīja Ukrainas izlūkdienests.

"Krievu starptautiskais mērķis ir samazināt pasaulē proukrainiskās koalīcijas atbalstu mūsu valstij," teikts paziņojumā.

Krievija izplata tīmeklī informāciju, lai traucētu mobilizācijai Ukrainā, apšaubītu Kijivas spējas uzvarēt un popularizētu idejas, ka Rietumi ir "noguruši".

"Krievijas specdienestiem ir plaša pieredze hibrīdkaru īstenošanā. Viņi informācijas uzbrukumiem Ukrainai tērē ne mazāk kā konvencionālajam karam," norādīja izlūkdienests.

Krievija dezinformācijas kampaņai atvēlējusi 1,4 miljardus eiro, arī 230 miljonus dolāru "antiukrainiskiem noskaņojumiem" platformā "Telegram".

Kremlis arī cenšas sēt neticību Ukrainas amatpersonām un šaubas par prezidenta Volodimira Zelenska mandātu, kas beigsies maijā.

"Atbilstoši ienaidnieka plānam jūnija pirmajā pusē situācija mūsu valstī tiks satricināta un tad, gūstot labumu no šīs situācijas, Ukraina austrumos tiks sakauta militāri, kas ir galvenā viņu operācijas ideja," norādīja izlūkdienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!