Foto: EPA/Scanpix/LETA

Okupanti no Krievijas nošāvuši vēl vienu ukraiņu gūstekņu grupu – noziegums pastrādāts 24. februārī Bahmutas rajonā, paziņojis Ukrainas ombuds Dmitro Lubinecs.

Augstākās radas cilvēktiesību pilnvarotā publicētajā drona video redzams, kā vairāki Ukrainas karavīri padodas gūstā. Kadros redzams, ka ukraiņi paceļ rokas, parādot, ka viņiem nav ieroču.

"Krieviem bija jāpaņem viņi gūstā, bet tā vietā viņus nežēlīgi nošāva," norāda Lubinecs.

Precīzs šajā epizodē nogalināto ukraiņu skaits nav zināms, bet tie ir vismaz septiņi cilvēki.

"Tāda nošaušana ir kara noziegums! Tāpat mums tagad zināms, no kādas Krievijas armijas kara daļas ir karavīri, kuri bez žēlastības nogalināja ukraiņus," viņš atzīmē.

Lubinecs norāda, ka jau oficiāli ir vērsies pie ANO un Starptautiskās Sarkanā krusta komitejas, lai šīs organizācijas fiksētu un publiski atzītu slepkavību faktu.

Pēdējo dažu dienu laikā frontē fiksēti vairāki gadījumi, kad okupanti nošāvuši gūstekņus.

Avdijivkas ieņemšanas laikā krievi nošāva sešus smagi ievainotus ukraiņus, kuri nespēja iziet no ielenkuma, atgādina aģentūra UNIAN. 110. atsevišķajā mehanizētajā brigādē informēja, ka ar ienaidnieku bija panākta vienošanās, ka ievainotie ukraiņi padosies gūstā, pretī saņemot medicīnisko palīdzību, bet vēlāk tiks apmainīti.

Cita epizode notika priekšējās līnijas uz ziemeļiem no Soledaras, kur okupanti nošāva divus Ukrainas karavīrus, kas padevās.

Tāpat līdzīgs gadījums fiksēts pie Robotines, kur okupanti nošāva trīs neapbruņotus karavīrus, uzskaita UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!