Foto: LETA

Lēmums startēt vēlēšanās no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Vienotības" un "Latvijas Reģionu apvienības" apvienotā saraksta bija pareizs, raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Ģirts Valdis Kristovskis (V), taču no konkrētas atbildes par to, vai gatavs domē nostrādāt visus četrus sasaukuma gadus, Kristovskis izvairījās.

"Jāsaka mans pašmērķis nebija atgriezties politikā, politikas pēc," uz jautājumu par gatavību strādāt visus četrus domes sasaukuma gadus atbildēja Kristovskis. "Tik, cik vajadzēs, tik mēs strādāsim," viņš pauda.

Jau ziņots, ka Kristovskis, vērtējot vēlēšanu rezultātus, paziņoja, ka darbs Ventspils domes opozīcijā būs pazemojošs. To apliecinot to domes deputātu pieredze, kuri jau iepriekš strādājuši opozīcijā. "Tas bija viens no iemesliem, kādēļ jāmaina vara," "Rīta Panorāmā" pauda Kristovskis.

Par Kristovska pārstāvēto sarakstu nobalsojuši 2837 jeb 24,59% vēlētāju, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Kristovskim plusu ievilkuši 1328 vēlētāji, bet viņu svītrojuši 396.

Visvairāk balsu Ventspilī saņēmusi pašreizējā mēra Aivara Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij", par ko nobalsojuši 7167 jeb 62,13% vēlētāju. Lembergs saņēmis 3914 plusu un 846 svītrojumu.

Kopumā vēlēšanās Ventspilī startēja septiņas partijas, bet domē ievēlētas vien Kristovska un Lemberga partijas. Pie vēlēšanu urnām Ventspilī devušies kopumā 11557 jeb 47,54% balsstiesīgo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!