Valmieras pilsētas pašvaldības sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Valmieras brigādi sagatavojusi un izdevusi bukletu par iedzīvotāju rīcību krīzes situācijās.
Materiāls ietver informāciju par rīcību ugunsgrēka gadījumā, bīstamo ķīmisko vielu noplūdes gadījumā, vētras u.c. Bukletā ir arī ziņas par to, kādā veidā notiek iedzīvotāju apziņošana katastrofu vai to draudu gadījumos. Pievienota arī kontaktinformācija, kur zvanīt krīzes situācijas, kad apdraudēta dzīvība, veselība vai vide.

Buklets izgatavots 10 000 eksemplāros, un tuvākajās dienās tiks izplatīts iedzīvotājiem. Ja kādu iemeslu dēļ valmierieši savās pastkastēs materiālu nebūs saņēmuši, to varēs iegūt pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, kā arī SIA "Valmieras Ūdens" administratīvajā ēkā Rūpniecības ielā 50.

Nepieciešamība sagatavot un izdot bukletu par iedzīvotāju rīcību krīzes situācijās radās pēc gāzes vada avārijas 2005.gadā Valmierā. Izvērtējot situāciju, tika secināts, ka iedzīvotāji tomēr ir maz informēti par to, kā rīkoties gadījumos, kad atskan trauksmes sirēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!