Bijušais Jūrmalas domes mērs Juris Hlevicskis, kuru pirmās instances tiesa atzina par vainīgu tā dēvētajā Jūrmalgeitas krimināllietā, no Matīsa cietuma turpina darbu domē, piektdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".
Ceturtdien Jūrmalas dome Hlevicki, kurš joprojām ir deputāts, iekļāva transporta un komunālo lietu komitejas sastāvā. Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics laikrakstam norādījis: "Šāds lēmums tapis uz Hlevicka iesnieguma pamata." Pilsētas mērs paskaidrojis, ka ar Hlevicki sazinās ar pasta starpniecību.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Zamgales apgabaltiesa Hlevicki atzina par vainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās un piesprieda brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar mantas konfiskāciju. Bijušo Jūrmalas domes mēru apcietināja tiesas zālē.

Cietumsods piespriests arī uzņēmējam Germans Milušam, kura atrašanās vieta joprojām nav zināma. Savukārt trešajam apsūdzētajam Gvido Volburgam, kurš vienīgais atzina savu vainu pastrādātajā noziegumā, tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.

Starptautiskā meklēšanā atrodas Jūrmalas mēra vēlēšanās kukuļošanas lietā apsūdzētais Leonīds Lasmanis.

Tiesas spriedums ir pārsūdzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!