Garkalnes novada dome par pašvaldības priekšsēdētāju ievēlējusi bijušo vicemēru Mārtiņu Gunāru Bauzi-Krastiņu (ZZS), kurš gada sākumā, pēc aculiecinieku stāstītā, piedalījās neatļautā meža izciršanā.

Garkalnes novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Elīna Bauze-Krastiņa informēja, ka Bauze-Krastiņš ievēlēts ar 11 domnieku balsīm, savukārt trīs deputāti balsojuši par opozīcijas izvirzīto kandidātu, vēl viens balsošanas biļetens atzīts par nederīgu.

Par domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku ievēlēts Romualds Kluss (SC).

Domē informēja, ka Bauze-Krastiņš ilgstoši strādājis par Garkalnes novada domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku, labi pārzinot domes darbu un norādījis, ka turpinās iepriekšējās vadības sākto kursu, izvairoties no liekiem jaunievedumiem.

Bauze-Krastiņš par domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējā Garkalnes novada mēra Jura Silova (SC) vietā, kurš savukārt zaudēja deputāta mandātu līdz ar ievēlēšanu 10.Saeimā.

Telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga" 21.februārī ziņoja, ka Bauze-Krastiņš piedalījies neatļautā meža ciršanā. Viņš kopā ar kaimiņu Aldi Kalvi nolēmis doties uz mežu pēc malkas. Viņi abi nozāģējuši priedi Rīgas pašvaldībai piederošā mežā. To ar mobilo telefonu izdevies nofilmēt kādam Garkalnes iedzīvotājam.

Meža cirtēji sazāģējuši priedi un to sakrāvuši Bauzes-Krastiņa kaimiņam piederošajā auto, kuram tehniskā apskate pēdējo reizi izieta pirms 13 gadiem. "Rīgas mežu" Aizsardzības nodaļas vadītājs Valērijs Morozs atzina, ka cirtējiem atļaujas veikt mežu darbus nav bijis.

Garkalnes iedzīvotājs ar telefonu visu filmējis, rūpīgi sekojot abiem pa pēdām, taču zāģētājiem tas nepatika, un Bauzes-Krastiņa kaimiņš devies noskaidrot attiecības. Vēlāk pie cietušā atbraukušie policisti par izsaukumu bijuši ļoti neapmierināti. Viņi ieteikuši mest mieru, jo nekā nopietna notikušajā neesot un arī fiziskā iespaidošana bijusi pavisam neliela.

Garkalnes toreizējam vicemēram bija cita versija. Viņš priedi nav cirtis un kaimiņam tikai izlīdzējis grūtā brīdī. Savukārt filmētājs esot rūdīts administratīvais pārkāpējs. Deputāts nenoliedza, ka bijis pie stūres kaimiņa auto, taču par to, ka tam nav bijusi izieta tehniskā apskate, neesot zinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!