Foto: DELFI
Mārupes novada domes sēdē trešdien pieņemts lēmums dibināt savu pašvaldības policiju, jo valsts nestabilās ekonomiskās situācijas dēļ novadā pasliktinājusies sabiedriskā kārtība un pastāstīja pašvaldības priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

Bojārs skaidroja, ka Mārupes sociālajiem dienestiem ievērojami palielinājies darba apjoms ar nelabvēlīgām ģimenēm, novadā pasliktinājusies situācija drošības jomā un tiek apdraudēti gan īpašumi, gan arī kopējā sabiedriskā kārtība.

Novada dome vienojusies, ka nepieciešama stingrāka kontrole un uzraudzība, lai mazinātu iespēju jauniešiem organizēties dažādās grupās, kurās pusaudži varētu lietot alkoholu un narkotikas, tāpēc pieņemts lēmums par pašvaldības policijas izveidošanu.

Plānots, ka nākotnē arī Mārupes vidusskolā, kurā mācās vairāk nekā 700 skolēnu, regulāri atradīsies policijas darbinieks, kas veiks pārrunas ar jauniešiem, uzraudzīs un kontrolēs drošību izglītības iestādē.

Mārupes novada pašvaldības policija darbu varētu sākt no 1.janvāra.

Štata vienību un brigāžu skaits, iespējamā atrašanās vieta, funkcijas un citas būtiskas detaļas pašlaik ir izstrādes procesā, un konkrētākas aprises pašvaldības policija varētu iegūt decembra otrajā pusē, kad plānots pastiprināt pašvaldības budžetu, pastāstīja Bojārs.

"Vēlamies, lai policija varētu reaģēt uz izsaukumiem visu diennakti un nodrošināt savlaicīgu izbraukšanu. Lai policija būtu efektīva un strādātu rezultatīvi, ne tikai ķeksīša pēc," uzsvēra Bojārs. Policisti veiktu regulāras patruļas pilsētā un nedēļas nogalēs drošību un kārtību uzraudzīs pastiprināti.

Pašvaldības vadītājs atzina, ka šādas policijas izveidei būs nepieciešami zināmi resursi un ar tās izveidi saistītie izdevumi nebūs mazi. Pašvaldības finansisti pagaidām rēķinās, ka sākotnēji inventāra nodrošināšanai būs nepieciešami ap 200 000 latu.

Veidojot pašvaldības policiju, mārupieši ņems vērā arī citu novadu pieredzi - notikušas konsultācijas ar Ķekavas un Carnikavas novada pašvaldībām, vairākas Mārupes novada amatpersonas konsultējušās arī ar Rīgas Pašvaldības policijas speciālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!