Foto: DELFI Reporter

Trešdienas negadījumā, kad iegruva Liepājas veikala "Depo" nojume, cilvēki nav cietuši, portālam "Delfi" sacīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Pēc viņas teiktā, glābēji pārmeklējuši visus gruvešus un darbus pabeiguši ap pulksten 2:46 ceturtdienas rītā.

Jau vēstīts, ka trešdienas vakarā ap veikala slēgšanas laiku pulksten 19:45, Liepājā, Zemnieku ielā, iebruka veikala noliktavas jumta konstrukcijas ap 800 kvadrātmetru platībā.

Sākotnējā informācija liecināja, ka zem gruvešiem varētu būt vismaz divi cilvēki - veikala kasiere un apsargs, kā arī kāds no klientiem, jo negadījums noticis 15 minūtes pirms veikala slēgšanas un tā veikala daļa, kuras jumts iebrucis, bijusi klientiem pieejama.

Latvijas Televīzijai veikala apsargs jau trešdienas vakarā atzina, ka ir apzvanīti visi veikala darbinieki, kuri atsaukušies un apliecinājuši, ka atrodas jau ārpus veikala telpām.

Tika pieļauts, ka nelaimes iemesls ir nenotīrītais sniegs. Sniega sega uz jumta bijusi aptuveni metru bieza.

Liepājas veikalā "Depo" līdzīga nelaime notika 2011. gada 4. janvārī, kad no nenotīrītā sniega iebruka jumts vairāku simtu kvadrātmetru platībā. Toreiz cilvēki necieta. Jumts iebruka virs daļēji atklātas noliktavas teritorijas blakus veikala ēkai. Veikala tirdzniecības telpas tolaik necieta. Tolaik tika paziņots, ka jumta iebrukšanu jau varēja paredzēt, jo bija konstatētas izmaiņas būves jumta konstrukcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!