Foto: stock.xchng
Dažas dienas pirms Ziemassvētkiem tirdzniecības centra "Jēkabpils" veikala darbiniece izglāba dzīvību kādam mazulim, kurš ratos bija pārstājis elpot, vēsta "Brīvā Daugava".

Laikraksts vēsta, ka pretī "Rimi" veikala ieejai izcēlās troksnis, jo kāda māte saprata, ka viņas bērns ratiņos neelpo. Pēc aculiecinieku stāstītā, sievieti pārņēma panika, viņa centās zvanīt palīdzības dienestiem, bet nekas nesanāca. Tad viņa pārbīlī sākusi kliegt.

Tobrīd daudzi cilvēki viens otram teica, lai izsauc ātro palīdzību, bet neviens nerīkojās. Piesteidzās LMT veikala darbiniece, kura pirmā bija izsaukusi neatliekamo palīdzību. Viņa tika savienota ar ārstu un, kamēr mediķu brigāde bija ceļā pie mazuļa un viņa mammas, pēc ārsta norādījumiem sniedza pirmo palīdzību, ziņo "Brīvā Daugava".

Daži aculiecinieki laikrakstam pauduši izbrīnu, ka palīgā nesteidzās tuvumā esošās aptiekas darbinieces.

"Kamēr gaidījām ierodamies brigādi, ārsts man lika iet pie mammas, izņemt bērnu no ratiņiem un izģērbt. Tas bija aptuveni pusgadu vecs bērniņš. Tiklīdz mazais bija izģērbts, viņš atsāka elpot. Tā kā bērna māti pilnībā bija pārņēmusi panika, viņai ārsts bērnu dot aizliedza. Ar viņu līdz ātrās palīdzības ierašanās brīdim vajadzēja palikt man. Ārsts nepārtraukti man jautāja, kas notiek, un deva padomus, ko darīt," laikrakstam stāstījusi mazuli izglābusī Natālija.

Viņas mūžā šī bijusi pirmā reize, kad nepieciešams sniegt šādu palīdzību un viņa neapjuka, rīkojās ātri un pārdomāti. Natālija cer, ka mazajam un viņa mammai viss beidzies labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!