Foto: F64
Valda Dombrovska (JL) valdība nav stabila un oktobri, kad notiks Saeimas vēlēšanas, nesagaidīs, pirmdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Valdība nevar strādāt, ja to veido 50 partijas, kuras savā starpā nespēj sadzīvot," uzskata Ušakovs. Viņš uzskata, ka oktobrī, kad gaidāmas Saeimas vēlēšanas, situācija valdībā var kļūt stabilāka.

Taču Ušakovs uzskata, ka oktobri Dombrovska valdība nesagaidīs. "Šaubos, ka valdība noturēsies līdz oktobrim," raidījumā sacīja Ušakovs, pieļaujot, ka marts šai valdībai būs lūzuma punkts un tā kritīs.

Jautāts par to, vai SC būtu gatavs iesaistīties valdībā, Ušakovs sacīja, ka "SC vienmēr ir gatavi uzņemties atbildību un strādāt valsts labā." Rīgas mērs sacīja, ka SC būtu ar mieru strādāt valdībā koalīcijā, ja koalīcijas partijas ievēros SC nostāju un veidos sociāli atbildīgu politiku.

SC nevarētu strādāt kopā ar Pilsonisko savienību (PS) un arī partiju "Jaunais laiks", jo šī partija apvienojas ar PS, lai veidotu apvienību "Vienotība", sacīja Ušakovs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka arī pērn daži opozīcijas deputāti izteikušies, ka Dombrovska valdība pēc Jaunā gada varētu krist. Premjers gan uzskata, ka opozīcija tikai mēģina radīt nesaskaņas valdībā, kura ir spējīga nodzīvot līdz vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!